Met volgende specifieke ingrediënten


Zoethoutwortelextract

Zoethoutwortelextract heeft een ontstekingsremmende werking, omdat het een enzym remt dat de omzetting van cortisol in de huid ondersteunt. Als gevolg hiervan wordt het ontstekingsremmende hydrocortison langzamer gedeactiveerd, zodat het de langere werking ervan kan ontwikkelen.

Betaglucan

Betaglucan is een verbinding van meerdere glucosemoleculen die bijvoorbeeld in de celwanden van bakkersgist voorkomen. Onderzoek naar de werkzaamheid ervan heeft lang geleden aangetoond dat Betaglucan het immuunsysteem activeert waardoor de wondgenezing bevorderd wordt en het ook voor de behandeling van allergieën, huidirritaties en vele andere ziekten ingezet kan worden. Betaglucan controleert de activiteit van de macrofagen, die deels onder de epidermis liggen. Deze produceren collageen, versnellen wondhelingstijd en verbeteren de wondgenezing, bovendien bieden ze bescherming tegen invloeden van buitenaf.

Eén type vezel, bètaglucaan genaamd, dat wordt aangetroffen in voedingsmiddelen zoals haver en gerst, wordt geassocieerd met een indrukwekkend aantal gezondheidsvoordelen, zoals bescherming tegen het metabool syndroom, cardiovasculaire problemen en obesitas.

Behandel huidaandoeningen, zoals dermatitis, eczeem, zweren, zweren en rimpels  

Avenanthramide

Avenanthramiden zijn verbindingen uit haver. Studies hebben aangetoond dat ze de bron van ontstekingen afzwakken. Ze verminderen de intensiteit van roodheid, voorkomen allergische reacties en verlichten jeuk.

Moringa olie

Moringa olie wordt geëxtraheerd uit de Moringa boom die geldt als één van de meest voedzame gewassen.

Het groeit in droge, warme gebieden en komt oorspronkelijk uit India, waar het duizenden jaren geleden al in de Ayurvedische geneeskunst werd toegepast.

Alle delen van de boom zijn nuttig. Behalve de positieve eigenschappen voor het menselijk lichaam groeit de plant bijzonder snel en kan het ook vuil water filteren.

De bij Zeitschild gebruikte Moringa boter wordt geperst uit de zaden van de boom en is ervoor bekend om verstoringen in de huidbarrière te herstellen. Daardoor worden vochtverlies en het doordringen van schadelijke stoffen voorkomen. Het vermindert dus huidirritatie. Daarom is Moringa Butter een optimaal ingrediënt voor onze Barrier Repair Crème (BR Crème) uit de Derma Systems lijn.

Wierookboomextract (Boswellia Serrata)

Wierookboomextract behoort tot één van de oudste geneeskrachtige plantenextracten. Het wordt al duizenden jaren in de Indiase geneeskunde gebruikt als anti-inflammatoire stof. Het wordt gebruikt bij wondverbanden ter behandeling van zweren en bij de behandeling van chronische polyartritis. Het wordt ook gebruikt bij psoriasis en neurodermitis. Op het moleculaire niveau worden de vorming en vrijlating van cytokinen, prostaglandines en leukotrines onderdrukt als ontstekingsmediatoren. Boswellia Serrata heeft tevens een antioxidant effect.