Zonder volgende huidbarrière beschadigende stoffen

1. Zonder Emulgatoren

Emulgatoren worden in veel cosmetische producten gebruikt om water en olie te binden. De huid slaat de stof op in de bovenste lagen, wat bijvoorbeeld leidt tot het verwijderen van de vetten tijdens het wassen van de huid. Door dit uitloog-effect verliest de huid haar lichaamsbeschermende stoffen permanent, wat leidt tot een verstoring van de huidbarrière. Op die manier veroorzaken emulgatoren een droge, gevoelige huid. Aangezien ons product is ontwikkeld voor mensen die last hebben van een gevoelige droge huid, zijn alle producten ontwikkeld zonder emulgatoren.

2. Zonder Parfum

Parfurms worden in bijna alle cosmetica producten verwerkt, het is niet eenvoudig om ze weg te denken. In Duitsland is er een meldingsplicht voor cosmetica, maar op de producten wordt meestal alleen een verzamelnaam gebruikt zoals “parfum” of “aroma”. Ze kunnen een probleem vormen voor mensen die allergisch reageren op één of meerdere ingrediënten. Om het risico op de gevoelige huid te minimaliseren, hebben we besloten onze producten parfumvrij op de markt te brengen. Onze crèmes en serums hebben een aangename neutrale geur.

3. Zonder Siliconen

Silicone is een kunststof die uit aardolie wordt gewonnen. Het is breed inzetbaar, onder andere in huidverzorgingsproducten. Het effect van dit ingrediënt op korte termijn is een zachte, fluwele huid. Het probleem is dat de occlusieve film die de siliconen op de huid leggen een langdurige, natuurlijke regeneratie van de huid belemmeren. Omdat het doel van onze producten is het zelfherstellend vermogen van de huid actief te ondersteunen, betekent dit dat silicone als natuurlijk ingrediënt uitvalt. In plaats daarvan gebruiken we hoogwaardige plantaardige oliën, zodat op lange termijn optimale resultaten worden bereikt.

4. Zonder Bewaarmiddelen

Bewaarmiddelen worden gebruikt voor een langere houdbaarheid van producten. Slechts een bepaalde hoeveelheid mag in cosmetische producten worden toegepast, daar er anders overgevoeligheid kan optreden. Bewaarmiddelen interfereren met het metabolisme en andere vitale micro-organismen. Mensen met een verstoorde huidbarrière moeten bewaarmiddelen zeker vermijden omdat hun huid gevoeliger reageert.

5. Zonder schadelijke chemische stoffen (Parabenen)

Vandaag de dag beseffen we meer dan ooit hoe belangrijk het is om onze huid goed te verzorgen en te controleren of de producten die we gebruiken geen schadelijke chemische stoffen bevatten. Parabenen staan al bijna 20 jaar in de schijnwerpers, omdat mensen zich afvragen of ze nu wel of niet een risico vormen voor onze gezondheid. Alle producten van Zeitschild zijn 100% vrij van parabenen.

Wat zijn parabenen?

Meer dan 75% van de huidverzorgingsproducten die je kunt kopen, bevatten parabenen. Parabenen zijn een chemische samenstelling van para-hydroxybenzoëzuur en worden al meer dan 80 jaar gebruikt als conserveermiddel. Dit vergroot de houdbaarheid van producten als shampoo, deodorant, vochtinbrengende crème en mascara en doodt bacteriën die binnen het product proberen te groeien. Parabenen worden ook gebruikt in lijm, olie, frisdrank, sauzen, bewerkt vlees en in honderden andere alledaagse producten. Of je wel of niet een huidverzorgingsproduct koopt dat parabenen bevat, is je eigen keuze. De afgelopen jaren is de vraag naar cosmetische en huidverzorgingsproducten die deze ingrediënten niet bevatten, steeds groter geworden.