Zeitschild skincare, Jouw schild tegen de tijd.

Go back to blog overview

In Love With, Press

Zeitschild skincare, Jouw schild tegen de tijd.

Het is heel belangrijk dat mensen stilstaan bij wat ze op hun huid smeren.

Een gesprek met Gaëlle Six, exclusieve verdeler van het huidverzorgingsmerk Zeitschild. Gaëlle vertegenwoordigt het merk in de medische wereld, gezondheids- en beautysector binnen België en Nederland. 


HALLO GAËLLE! KUN JE JEZELF VOORSTELLEN EN IETS MEER VERTELLEN OVER JE ACHTERGROND EN OPLEIDING?

Ik ben Gaëlle Six, 32 jaar en geboren en getogen in Knokke-Heist, België. Na het behalen van mijn middelbare school aan de St-Bavo Humaniora in Gent, studeerde ik Communicatiewetenschappen aan de Universiteit Gent. Daarna volgde ik een bijkomende master in General Management aan de Vlerick Business School.

Door mijn vorige baan kwam ik vrij toevallig in de huidverzorging terecht. Ik had het snel onder de knie en het wekte mijn interesse. Net als bij eten vind ik het heel belangrijk dat mensen zich bewust zijn van wat ze op hun huid smeren. Het is niet alleen ons grootste orgaan, het is ook een van de eerste dingen die we aan elkaar opmerken. Er zijn zoveel mogelijkheden op de markt en er is veel publiciteit over huidverzorging, maar wat mij interesseert is de samenstelling van producten en hoe ze bepaalde huidtypes kunnen helpen.

JE BENT VERANTWOORDELIJK VOOR DE DISTRIBUTIE VAN ZEITSCHILD IN BELGIË EN NEDERLAND. WAT TROK JE SPECIFIEK AAN IN DIT DUITSE HUIDVERZORGINGSMERK?

Ik heb voor Zeitschild gekozen omdat het hét enige merk is dat vertrekt vanuit een holistische benadering en uitsluitend vertrouwt op ingrediënten die bij de huid horen. De ontwikkelaar, Martin Albrecht, heeft enorm veel kennis over de huid en haar problemen en heeft al een grote impact gemaakt in de cosmetische wereld.

We willen dat mensen niet alleen nadenken over marketing en branding, maar ook over de ingrediënten van de producten die ze gebruiken.

 

Zeitschild Skincare, huidverzorging van de nieuwste generatie

Zeitschild skincare biedt revolutionaire en genderloze huidverzorging voor een stralende en gezonde huid. Letterlijk vertaald betekent Zeitschild “Jouw schild tegen de tijd”, wat niet verwonderlijk is als je weet dat het merk gespecialiseerd is op het gebied van barrièretechnologieën. Gebaseerd op de Ortholamellaire technologie, elimineren ze alle ingrediënten die de huid niet nodig heeft, zoals emulgatoren, silliconen, geurstoffen en conserveermiddelen.

 

Zeitschild ontwikkelde de eerste emulgatorvrije crèmes en zette daarmee nieuwe standaarden in dermatologische cosmetica.

Een emulgator, wat is dat nu precies?

Gaëlle: Een emulgator is een soort bindmiddel dat in cosmetica (maar ook voeding) gebruikt wordt om water en olie te mengen tot een stabiele emulsie. Ik vergelijk het altijd met het maken van mayonaise. Hiervoor heb je een eidooier nodig als emulgator, die ervoor zorgt dat de materie een mooi geheel vormt.

Een emulgator is in cosmetica jammer genoeg een chemisch bestanddeel. Het staat erom bekend de huidbarrière open te breken waardoor ook schadelijke stoffen in je huid kunnen dringen. Bovendien verliest zo’n emulgator zijn ‘bindfunctie’ niet eenmaal hij in de huid zit. Hierdoor gaat hij nog steeds op zoek naar water en olie om te mengen. Dat heeft een slechte invloed op ons eigen huidvocht en de huidlipiden (huidvetten) waardoor de huid op lange termijn uitdroogt en de huidbarrière verder wordt verstoord.

 

Zitten emulgatoren van nature in je huid?

Neen, emulgatoren zijn huidvreemde stoffen die enkel in je huid kunnen binnendringen door het smeren van cosmetische producten.

Een emulgator (meestal worden er meerdere gebruikt in producten) tast de huidbarrière aan door de huidlipiden open te breken. Eens ze in de huid zitten, nemen ze je eigen huidlipiden en het huidvocht vast waarna ze deze emulsie terug naar buiten emigreren. Dat resulteert in vochttekort en een droge huid.

 

Hoe kan je emulgatoren vervangen?

Emulgatoren zijn moeilijk te vervangen maar bij Zeitschild hebben we een nieuw productieproces ontwikkeld waarbij we werken met hogedrukhomogenisatoren. Hierdoor wordt het mogelijk om de emulgatoren te elimineren en zonder het gebruik ervan, een stabiele en egale emulsie te ontwikkelen.

Er bestaan emulgatoren op plantaardige basis maar die kunnen niet worden ingezet omdat het van cruciaal belang is dat een ingrediënt/emulgator het beschermende schild van de stratum corneum (lipidenbarrière) niet verstoort. Ook plantaardige emulgatoren doen dit en wekken allergische reacties op. Daarnaast is het van belang dat het gebruikte materiaal/ingrediënt herkend wordt door het eigen lichaam.

Bij Zeitschild gebruiken we daarom membraanlipiden omdat ons hele lichaam hieruit is opgebouwd en ze kunnen worden opgenomen in onze eigen stofwisseling.

 

Hoe herken je emulgatoren op de verpakking?

Emulgatoren zijn moeilijk om te herkennen op de verpakking. Enkel personen met diepgaande chemische kennis kunnen dit. Ik kan wel zeggen dat Zeitschild het enige merk is dat emulgatoren volledig bant.

 

 

Hoe zie jij de toekomst van Zeitschild in België en Nederland?

Ik hoop dat we een trouwe partner worden van tal van artsen en specialisten in beide markten. Dat ze het merk noemen als betrouwbaar, zeer kwalitatief en vooral effectief voor mensen die kampen met huidaandoeningen.

 

Vrouwelijke ondernemers zijn vandaag de dag nog steeds in de minderheid. Welk advies zou je vrouwen geven die ook willen ondernemen?

Geef niet op en ga gewoon door . Maar het belangrijkste is dat je 100% in jezelf moet geloven en achter het product of de dienst die je verkoopt, moet staan. Je kunt niet verwachten een menigte te overtuigen als je zelf niet overtuigd bent. Zorg ervoor dat je omringd bent door mensen die je kunt vertrouwen en die net zoveel passie hebben als jij. Verwacht niet dat je er alleen komt.

 

Op sommige dagen lijkt de situatie hopeloos en merk ik dat ik vraagtekens zet bij mijn beslissing om aan deze reis te beginnen, maar dan gebeurt er iets onverwachts dat mijn humeur verbetert en me de energie geeft die ik nodig heb om bergen te verzetten. Het is niet vanzelfsprekend, maar soms is de voldoening onuitsprekelijk.

 

Geïntrigeerd en meer weten? Ontdek en probeer onze producten en laat je overtuigen.

 

Thanks to:

https://marnixandally.com/

https://www.feeling.be/beauty/emulgator-cosmetica-uitdrogend

Related articles